Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шимунджа: При дузпите футболистите решават

Когато пропуснеш и трите наказателни удара, е трудно да спечелиш, казва вратарят Падт

Лудогорец (в бяло) бе повален след наказателни удари.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира загубата на тима от Андерлехт след дузпи в Лигата на конференциите. Българските шампиони губеха с 1:2 в редовното време и продълженията, а в първата среща в Разград „зелените“ стигнаха до 1:0 в своя полза.

"Не бях доволен и говорих с играчите. Не беше логично да направим толкова много непредизвикани грешки. Второто полувреме беше по-добро, но това е европейски мач срещу много добър опонент. Не беше лесно за играчите, но имаме качества. Искахме да се представим по най-добрия начин. Важното е, че ние продължихме да се борим, но когато допускаме такива грешки, противниковите играчи се радват.

При дузпите играчите са тези, които решават. Мачът беше емоционален. Не е професионално да карам футболисти да бият дузпи. Те взеха тази отговорност и съм горд с тях.

За Витри знаехме, че не е добре. За Текпетей направихме превантивна смяна. Винаги мога да направя нещата по-добре. Някои от играчите ни не са тук, защото нямат право да играят в този мач. Не бих сменил нищо по начина, по който се подготвихме за план А и план Б. Горд съм от играчите, защото това европейско пътешествие беше много добро и поучително", заяви Шимунджа.

Вратарят на Лудогорец Серджио Падт бе много разочарован от загубата след изпълнението на дузпи. 

„Дузпите се оказаха решаващи. Трябваше да се опитам да спася една или две. Когато имаш три дузпи и пропуснеш и трите, е много трудно да спечелиш. Това бе ключовото в мача.

Пресираха ни, но за мен не бяха толкова много грешките ни в отбрана. След 90 минути трябваше да играем с десет души, което е много трудно.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна