Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов беше спрян на четвъртфинал в Индия

Димитър Кузманов
Снимка: Bengaluru Open

Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на чалънджъра на твърди кортове в индийския град Бенгулуру, който е от категория 100.

Осмият поставен българин отстъпи на втория в схемата и бивш №48 в света Джеймс Дъкуърт от Австралия с 4:6, 1:6 след 98 минути игра.

В първата част Дъкуърт проби и после поведе с 3:0. При 5:3 той сервираше за сета, но Кузманов успя да върне брейка. Веднага след това 29-годишният пловдивчанин беше поставен под напрежение. Той отрази три сетбола, но при четвъртия прати волето си в мрежата и частта завърши.

И във втория сет финалистът от миналата година Мико започна с 0:3. В четвъртия гейм на свое подаване той отрази три брейкбола на австралиеца и спечели играта. За съжаление в шестия гейм след двойна грешка Кузманов допусна нов пробив. При 5:1 Дъкуърт сервираше за място на полуфиналите, поведе с 40:15 и реализира първия мачбол с добър сервис.

За участието си в Бенгалуру българинът заслужи 20 точки, които ще го изкачат с около 10 места от сегашното му 216-о в световната ранглиста.

Следващата седмица Кузманов ще играе отново на чалънджър в Индия – в град Пуне.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна