Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова с нова треньорка

Ивет Горанова ще тренира с друга олимпийска шампионка.
Снимка: bgolympic.org

Борислав Иванов е новият треньор и селекционер на националния отбор по олимпийско карате, съобщи БТА. Той работи с тима от месец февруари насам.

Иванов е най-успешният български състезател по олимпийско карате при мъжете. Той печели четири бронзови медала от европейски първенства и един бронзов медал от световно първенство при младежите.  Последното състезание в кариерата му е Световното първенство за мъже 2016 в Линц, Австрия.

Борислав Иванов е бил треньор и селекционер на националния отбор на България в периода 2000 – 2008 г. Също така, той е основател на Карате Клуб „Дарис“ – Кюстендил/София, където е действащ председател и треньор.

Олимпийската шампионка от Токио 2020 кумите до 55 кг Ивет Горанова също има нов наставник - сръбкинята Йована Прекович.


Националния отбор за мъже и за жени от вчера е на лагер в Аранжеловац (Сърбия) като част от подготовката за европейско първенство за мъже и за жени в Гуадалахара (Испания) от 22 до 26 март.

Тимът е предвождан от олимпийската шампионка Ивет Горанова, с нейната лична треньорка Йована Прекович, която е олимпийска, световна и европейска шампионка. Прекович е и  част от щаба на националния отбор.

Сръбкинята спечели титлата на Игрите в Токио 2020 в дисциплината кумите до 61 кг. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени