Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дипломира се Випуск 2022 на Фармацевтичен факултет

Фармацевтичен факултет на МУ-София - випуск 2022 година
Снимка: Медицински университет - София

143-ма са новите магистър-фармацевти, които се дипломираха официално вчера от Фармацевтичен факултет на МУ-София. 107 са българските абсолвенти, а 36 чуждестранните, обучаващи се на английски език. 10 са отличниците на випуска.

На тържествената церемония присъстваха ректорското ръководство, зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, главният секретар на университета проф. Генка Петрова, представители на съсловните организации, декани, зам.-декани, преподаватели и много гости.
Д-р Александър Златанов                       Фармацевтичен факултет на МУ-София
Деканът на Фармацевтичен факултет проф. Александър Златков поздрави абсолвентите с думите: „Днес Вие получавате своите дипломи и ставате наследници на най-добрата школа във фармацевтичното образование, доказала се във времето със своите традиции. Това е един огромен успех и Вие и Вашите семейства имате пълното право да се гордеете и заслужавате нашите най-искрени поздравления.“

Д-р Златанов поздрави магистър-фармацевтите от името на министър Асен Меджидиев: „Приветствам стремежа на всички Вас – ръководство и академичен състав да усъвършенствате възможностите, които предлага Фармацевтичен факултет при МУ-София. Благодарение на Вашите усилия и безкомпромисното качество на образование, учебното заведение е сред лидерите в професионалното обучение „Фармация“.
По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени