Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тен Хаг и Рашфорд са №1 в Англия за февруари

Тен Хаг и Рашфорд преди двубоя с Бетис от ЛЕ.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наставникът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг и голмайсторът на отбора Маркъс Рашфорд бяха определени за Мениджър и Футболист на месеца за февруари в традиционната класация на Висшата лига на Англия.

Тен Хаг изведе "червените дяволи" до три победи и едно равенство в четири мача от първенството през миналия месец, като междувременно тимът спечели Купата на Лигата и отстрани Барселона в плейофите на турнира Лига Европа.

За 53-годишния Тен Хаг това е втора награда за Мениджър на месец след тази, която спечели през септември, когато и Рашфорд беше първи.

Рашфорд вкара пет гола в четирите мача на Манчестър Юнайтед през февруари, разписвайки се във всеки един от тях. За английския национал това е трето отличие през сезона и второ поредно, след като той бе отличен за най-добър и през януари. По този начин 25-годишният голмайстор на Манчестър Юнайтед вече има четири статуетки в кариерата си, изравнявайки се с играчи като Денис Бергкамп, Тиери Анри, Пол Скоулс, Мохамед Салах, Джейми Варди, Алън Шийрър, Бруно Фернандеш и Франк Лампард. 

Единствено Серхио Агуеро, Хари Кейн, Стивън Джерард, Кристиано Роналдо, Уейн Рууни и Робин ван Перси са били отличавани повече пъти от него.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени