Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем задържани след безредиците в Неапол

До късно през нощта продължиха безредиците в града.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Осем човека, в това число и трима германци, са арестувани във връзка с насилието по улиците на Неапол снощи в часовете преди и по време на мача Наполи – Айнтрахт (Франкфурт) от Шампионската лига. Новината обяви пред агенция ДПА шефът на полицията в града Алесандро Джулиано.

Той добави, че може да последват и още задържания на лица, свързани с безредиците в центъра на града, които започнаха ден преди мача и с участието на привърженици и на двата отбора. Също така е ясно, че стотици фенове са били регистрирани – със свалени лични данни от органите на реда в дните преди мача. А също така няколко стотин запалянковци от Франкфурт пристигнаха в града, въпреки забраната им да присъстват на трибуните. Както е известно, градската управа и клубът Наполи се решиха на тази стъпка за да предотвратят инциденти, продължение на сблъсъците от първата среща.

Основната част от сблъсъците бяха преди срещата, която завърши 3:0. Според италиански медии ситуацията ескалира, когато феновете от Франкфурт си направили на шествие през града и скандираха провокациионни изрази към тези на Наполи. Напълно очаквано, домакините не им останаха длъжни и нападнаха германците, както и придружаващите ги сили на полицията.

Джулиани добави, че от тази атака двама офицери са пострадали – с наранявания и порезни рани, като са били ударени със столове по главите и телата, а също така и в битката са използвани маси от кафенетата и ресторантите по улиците, както и пиротехника. Една кола също е попаднала на пътя на битката и вече е неизползваема.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени