Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севда Асенова и Светлана Каменова на победа от медали в Индия (обновено)

| обновено на 21.03.23 в 12:51
Севда Асенова е на четвъртфинал.
Снимка: https://www.facebook.com/BulgarianBoxingFederation/

Севда Асенова и Светлана Каменова са на победа от спечелване на медали от световно първенство по бокс за жени. 

Асенова, която е трета от шампионата на планетата миналата година, се класира за четвъртфиналите на турнира в Ню Делхи, Индия. В категория до 48 килограма българката, която е и действаща европейска шампионка, се справи Ингрид Гомес от Мексико.

Севда изигра безупречно срещата. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков опитната българка зададе ритъма на двубоя и с много точни и премерени действия не остави шанс на съперничката си. Асенова направи хубави комбинации, като с отлично придвижване почти не позволи на мексиканката да нанесе попадение. Това доведе и до напълно заслужена победа с 5:0 съдийски гласа.

За място на полуфинал и сигурен медал Севда ще боксира с Ясмин Мутаки (Мароко). Срещата е заложена да се проведе в утрешната ранна сесия.

Светлана Каменова  също се класира убедително за четвъртфиналите. В категория до 57 килограма българката показа много силна игра и спечели с 5:0 (30:27, 30:27, 30:27, 29:28, 30:26) срещу Нилаван Течасуеп от Тайланд.

Светлана Каменова

Каменова спечели всеки един от трите рунда на мача и се нуждае от само още една победа, за да се класира на полуфинал и да си осигури поне бронзов медал от световното първенство.

В следващия етап българката ще играе с двукратната световна шампионка Лин Ю-Тин от Тайван.


В категория до 50 килограма Златислава Чуканова ще срещне световната вицешампионка Ингрит Валенсия от Колумбия. Двубоят е трети в късната сесия и се очаква да започне около 15:00 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени