Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севиля се раздели с Хорхе Сампаоли

Хорхе Сампаоли остана без работа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Севиля взе решение да се раздели с наставника на отбора Хорхе Сампаоли, съобщиха от клуба. Причината за уволнението на аржентинския специалист е незадоволителното представяне на андалусийците в Ла Лига.

Макар че отборът се движи добре в Лига Европа, където ще срещне на 1/4-финалите Манчестър Юнайтед, тимът продължава лошите игри в първенството. Севиля загуби през уикенда от Хетафе с 0:2 и има едва една победа в последните 5 мача от Ла Лига, като остава опасно близко до зоната на изпадащите.

“ФК Севиля прекрати договора си с треньора Хорхе Сампаоли след поражението на отбора от Хетафе, което го върна на ръба на местата, даващи право на изпадане. Фактът, че отборът не успя да се измъкне от най-ниските позиции в таблицата, откакто той пое треньорския пост, и образът, който предложи в последните няколко мача на отбора, накараха клуба да вземе това решение, в търсене на реакция в последните дванадесет мача, които остават до края на Ла Лига.

ФК Севиля благодари на Сампаоли за услугите му и му пожелава късмет в бъдещето. През последните няколко часа клубът работи по намирането на нов треньор и намерението е той да поеме ръководството на тренировката, насрочена за 18:00 ч. днес”, се казва в официалното съобщение на клуба. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени