Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

Автор:

Васил Делиев ще дирижира Биг Бенда на БНР в концерт, посветен на 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - дългогодишен диригент на състава, пианист, аранжор и композитор, създал стотици български хитове.

На този празник Биг бендът ще посвети един от най-обичаните си проекти "Биг бенд джаз академия", даващ път на млади и изявени музиканти и певци на сцената. Събитието е планирано за 23 март, от 19.00 часа в Първо студио на БНР.

Част от мисията на Българското национално радио е да популяризира и насърчава създаването на нова българска музика. Зад тази мисия застава и продуцентът „Забавна музика“ Мая Райкова, която често е жури в различни музикални формати. Сред лауреатите на национални и международни конкурси, Специална награда "солист" в концерта "Биг бенд джаз академия" получиха прекрасните български таланти  Арика Адамс, Петър Петров, Симона Динчева, Мария Вандева, вокалните групи „Морски песъчинки“,  „Средногорски звън“ и „Графити“, за които предстои дебют с Биг бенда на 23 март.

Гости в концерта ще бъдат и обичаните Дивна, Георги Костадинов и Стефан Лалчев, добре познати на публиката с успешна творческа кариера и участия в различни риалити формати.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна