Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американци поведоха при танцовите двойки в Сайтама

Чок и парнтьорът ѝ Бейтс по време на изпълнението им.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бронзовите медалисти от миналата година Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) спечели краткия танц при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

Американците получиха за изпълнението си 91.94 точки и имат аванс от 3.73 пред европейските шампиони от 2023-а Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия), които бяха оценени с 88.21.

Чок и Бейтс, които участват за десети път на шампионат на планетата, завоюваха титлата на САЩ през януари и златото на "Четирите континента" миналия месец. Те са трикратни медалисти на световни първенства.

Третата позиция заемат бронзовите медалисти от първенството на планетата през 2021 година и шампиони от финала на Гран при сериите Пайпър Джил и Пол Поарие от Канада с 87.34 точки. За тях това е първо състезание от повече от три месеца, след като Джил претърпя операция от апендицит в средата на сезона.

Световното първенство продължава днес с волната програма при жените с участието на българката Александра Фейгин, която е с първи стартов номер от 24-е финалистки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени