Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Петкова с първи гол за новия си отбор

Симона Петкова

Симона Петкова отбеляза първия си гол за Аарау в женското първенство по футбол на Швейцария. Двукратната носителка на приза Футболистка на годината в България се разписа от дузпа при успеха на своя тим с 5:1 над Раперсвил Йона в среща от 15-ия кръг.

С този успех домакините от Аарау имат вече 13 точки на 8-ото място в 10-членната лига на Швейцария за жени. Гостенките от Раперсвил Йона са последни само с 3 точки.

Отборът на Аарау изоставаше с 0:1 още в 7-ата минута, когато Джесика Шерер откри. Но само след 2 Джулия Паншмидт изравни. В 11-ата минута Анина Енц беше фаулирана в наказателното поле и българката Симона Петкова се разписа. Тя прати с десния крак долу до лявата греда на вратарката, която улучи посоката, но нямаше как да спаси.

Още до почивката Аарау си реши мача с нови два гола, реализирани от Фабия Райншмидт и Свеня фон Фелтен. През второто полувреме пети гол добави и Анина енц. В края на срещата съдията даде дузпа и за гостите от Раперсвил, но вратарката Ноеми Бенц спаси.

Симона Петкова се премести в Аарау през зимата, след като се възстанови от травма в глезена. Преди това тя играеше отново в швейцарската женска лига за отборите на Лугано и Йънг Бойс (Берн).


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна