Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Направиха статуя на Лионел Меси

Лионел Меси се диви на своята статуя.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Меси излезе от сянката на Диего Марадона, извеждайки страната до триумф на световното първенство в Катар през миналата година, а статуя на Меси ще стои редом до тези на Марадона и друга футболна легенда Пеле в музея на Южноамериканската футболна федерация (КОНМЕБОЛ), предаде Ройтерс.

Меси, държащ реплика на световната титла, застана до статуята в реален размер по време на церемонията в централата на КОМНЕБОЛ в Лука, Парагвай, преди жребия за Купа Либертадорес.

Настоящият футболист на Пари Сен Жермен се изравни с Марадона, печелейки първи трофей от световно първенство за Аржентина в последните 36 години.

"Никога не съм мечтал или мислил за това. Мечтата ми беше да се наслаждавам на това, което обичах, когато бях малък - да бъда професионален футболист и да правя това, което обичам в живота", каза 35-годишният Лионел Меси на церемонията.

"Изминах дълъг път, много решения и поражения, но винаги гледах напред и исках да стигна до победата. Мисля, че това е най-важното нещо - да се бориш за мечтите си с всичко възможно и да се наслаждаваш на играта. Това е най-красивото нещо", добави той.

Националите на Аржентина и селекционерът Лионел Скалони получиха миникопия на трофеите от Мондиал 2022 и Копа Америка 2021.

Аржентинската футболна централа наскоро преименува националния тренировъчен център на името на Лео Меси, два дни след като отбеляза своя гол номер 800 при победата на националния тим по футбол на страната с 2:0 над Панама.

Меси има 99 гола за държавния тим на Аржентина и почти сигурно ще стане първият със 100 гола за селекцията на "албиселесте", ако се разпише при контролата срещу Кюрасао във вторник.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!