Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия спечели срещу Германия за първи път от 69 години

Белгиецът Лукаку (в бяло) във въздушен двубой с Давид РАум.
Снимка: БТА

Отборът на Белгия победи като гост Германия с 3:2 в приятелски мач в Кьолн, за да запише два успеха в двата си двубоя през последните четири дни. Така "червените дяволи" записаха първи успех над Бундестима от 1954 година насам.

Гостите доминираха изцяло през първото полувреме. Те поведоха с отлична контраатака с пет паса от дълбочина от собствената си половина, когато Яник Караско, непокрит и с много пространство пред себе су, откри резултата в шестата минута. Само три минути по-късно Кевин де Бройне подаде топката към Ромелу Лукаку, който направи 2:0.

Белгийският нападател, който записа хеттрик при победата с 3:0 над Швеция в първи мач от група F на квалификациите за Евро 2024 в петък и можеше да добави още един гол в 20-ата минута, когато разтърси гредата след силен удар с глава.

Германците, които победиха Перу с 2:0 в събота в първия си международен мач след отпадането им от световното първенство в Катар, спечелиха дузпа малко преди почивката и нападателят Никлас Фюлкруг реализира своя шести гол в шест международни мача.

Въпреки по-оживеното второ полувреме, домакините допуснаха трети гол, след като Де Бройне завърши поредната бърза атака на Белгия в 78-ата минута.

Серж Гнабри намали изоставането в 87-ата, но това не беше достатъчно, за да лиши новият треньор на Белгия Доменико Тедеско от втора победа в два мача.

"Бяхме твърде пасивни и не ги поставихме под никакъв натиск", призна селекционерът на Германия Ханзи Флик.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени