Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яник Синер е на полуфинал във Флорида

Яник Синер е в силна серия.
Снимка: БТА

Десетият поставен Яник Синер е първият полуфиналист на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като победи финландеца Емил Руусувуори с 6:3, 6:1 за един час и 15 минути игра.

Италианецът, който по-рано в надпреварата отстрани първата ни ракета Григор Димитров, направи два пробива в откриващия сет, за да поведе в резултата. Синер дръпна с брейк разлика и в началото на втората част. При 2:0 и 15:15 мачът му с финландеца бе прекъснат заради дъжд. След завръщането на корта картината не се промени и 11-ият в света продължи да доминира, като направи нов пробив, след който сервира успешно за крайната победа.

Превъзходството на Синер в двубоя бе отчетливо – той загуби само една точка на първи сервис за целия сблъсък, като спаси единствения шанс за пробив пред Руусувуори и завърши с 15 уинъра и само осем непредизвикани грешки.

В спор за място на финала той ще играе с победителя от срещата между световния номер 1 и действащ шампион Карлос Алкарас и представителя на домакините Тейлър Фриц. Двамата трябваше да играят по-късно вечерта след мача на Синер с Руусувуори, но дъждът над Маями отложи двубоя за петък в 02:00 часа българско време.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени