Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Кои са най-популярните модели гуми на марката Yokohama?

Йокохама е японски бранд, който е в бранша от 1917 г. до днес. За повишаване на екологичността на своите гуми, това е първата компания, която използва портокалово масло в продуктите си. Така намалява употребата на вредни за природата вещества. Какви други предимства предлага Yokohama и кои са топ-предложенията им?

Каква е кратката история на бранда Йокохама?

Компанията е създадена в Токио през 1917 г. и още от основаването си се занимава основно с производството на гуми за коли. Yokohama е гигант не само в Япония, но и по целия свят. Сключването на партньорство с американския Goodrich е основен момент от новата история на японската империя. Още през 1919 г. в Йокохама е построен първият завод, в оборудването на който влиза голямо количество американски машини, използвани за производство не само на гуми, но и на различни каучукови изделия.

През 1921 г. Йокохама произвежда и първата си кордова гума, която се оказва няколко пъти по-здрава от тези, които и до днес могат да се купят в Япония. С успеха на това производство се пристъпва и към разширяване на продуктовата гама, така че започват да се появяват и гуми за камиони. За съжаление, две години по-късно развитието на компанията Yokohama е прекратено, поради силно земетресение и разрушаване на завода в Хиранума. Така се стига до трудно възстановяване и инвестиция в десет пъти по-голям завод, но в Туруми през 1929 г.

След първата световна война, японският разработчик Йокохама възстановява партньорството си с Goodrich и сключва още някои допълнителни съдружия, като това с американския Aeroquip Corporation. Така се стига до разширяване на продуктовата гама и през 1957 г. започва производството на гуми за самолети.

Какво е характерно за гумите на Йокохама и с какво се отличават?

С годините, японският производител Yokohama има натрупан солиден опит и ноу-хау в производството на автомобилни и други видове гуми. Инженерите на компанията се възползват от усъвършенствани разработки и технологии, за да създадат отличен висококачествен продукт за най-ефективна устойчивост и пътна безопасност.

Гумите на Yokohama се характеризират с отлично сцепление и контактна площ. Това гарантира по-кратък спирачен път, равномерно и забавено износване. Уникалната конфигурация на протекторната част и нейните ламели образуват дълбоки канали, значително намаляващи шансовете за аквапланинг при шофиране по мокри пътища. Така, вероятността за временна загуба на управлението и създаване на предпоставки за ПТП и намалена пътна безопасност са сведени до минимум.

Друга отличителна черта в продуктите на Yokohama е тяхната екологичност и намалено влияние върху природата. Това е постигнато чрез употребата на портокалово масло в каучуковата смес, с което се свежда до минимум нуждата от изчерпаеми петролни ресурси. Постига се минимално въздействие върху природата, тъй като нивата на вредни емисии значително намаляват.

Кое прави гумите Йокохама предпочитани пред всички останали?

Високите качества и добрите резултати на гумите под марката Yokohama са известни на автомобилистите и собствениците на леки коли по целия свят. Това се дължи на уникалните и ясно изразени в практиката предимства, като:

  предлагат се на оптимални цени – за да предложи най-добро съотношение съобразно качеството, Йокохама е предвидил всички възможни варианти за това. Така, тези продукти са достъпни, дори и за хората с ограничен бюджет;

  имат повишен експлоатационен период – качеството на каучуковата смес от Yokohama дава възможност за по-продължително използване на продукта. Това позволява употребата им поне 2-3 сезона;

  устойчивост на износване – особено са подходящи за експлоатация в зоните с не особено качествени пътища;

  комфортно шофиране, дори и при екстремни околни условия. Независими тестове подчертават повишените качества на японските продукти от Йокохама и тяхното отлично представяне, дори и в условията на снежни и заледени участъци.

Кои модели гуми на Yokohama са най-популярни?

С оглед на дългата история на бранда, продуктовата му гама е значително разширена, но съществуват някои серии, които се отличават с повишена популярност. Сред тях са тези под марката Geolandar. Предлагат се зимни, всесезонни и летни модели. Достъпни са за седани, кросоувъри и SUV. Гарантират безопасност, издръжливост, износоустойчивост, надеждност в градски условия, температурна поносимост, безшумност.

Представителите на Yokohama BluEarth, като V906, V905 и V903, са зимни гуми, отличаващи се с повишената си стабилност при преминаване през заснежени и мокри терени. Това е възможно, поради внедряването на концепцията Harmony Tread Design, базирана на V-образни канали за ефективно отвеждане на водата. За още по-доброто представяне на BluEarth моделите от Йокохама са използвали 3D ламели с увеличен ръб, за максимално сцепление, дори и в сняг и лед.

За да подобри контакта с пътната настилка в дъжда, от Йокохама, при съставянето на каучуковата смес, са използвали силициев диоксид, чийто ефект се подсилва чрез технологията за реакция ART (Advanced Reaction Technology). Тя е патентована от Yokohama и повишава еластичността на каучука и подобрява диспергируемостта на материалите в него.

Под протектора на моделите BluEarth от Йокохама е предвиден и допълнителен гумиран слой, чието основно предназначение е намаляването на генерираната топлина. Така се създава по-ниско съпротивление при търкаляне и съответно се увеличава икономията на гориво.

Откъде да купите оригинални и маркови модели?

С нарастването на популярността на един бранд и неговите продукти се появяват и различни търговци, които ви убеждават колко качествени са стоките им. С годините и практиката е утвърдено, че качествени и маркови продукти можете да получите само в специализиран онлайн магазин. Подобен сайт предлага широка продуктова гама, разнообразие от цени, изгодни промоции и условия. Клиентът се възползва от безплатна консултация и пълно съдействие при нужда от гаранционно и извънгаранционно обслужване.

В подобен обект, като тук имате възможност да върнете или смените продукта, при грешен избор. Възползвате се от продължителна гаранция и дори понякога пазарувате и на изплащане.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени