Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марсилия с грешна стъпка във Франция

Отборите на Олимпик и Монпелие завършиха 1:1 във френското футболно първенство
Снимка: БГНЕС

Олимпик Марсилия не успя да победи Монпелие при подновяването на Лига 1 след паузата за национални отбори. В мач от 29-ия кръг двата отбора завършиха наравно 1:1. Те си размениха по един гол през първото полувреме. Точен за „фокейците“ беше Матео Гендузи от дузпа, а за гостите - Арно Нордин.

Заради ремито Марсилия пропусна страхотна възможност да се доближи на 4 точки от лидера ПСЖ. Тимът остава втори с 60 точки, докато парижани са с 66 и мач по-малко. Лионел Меси, Килиан Мбапе и компания посрещат Олимпик Лион в неделя.

Гостите от Монпелие поведоха на Марсилия в 12-ата минута. Арно Нордин овладя страхотен пас в наказателното поле и порази целта за 0:1. Останаха леки съмнения за засада, но проверката на ВАР не откри нищо нередно.

Три минути преди края на първата част системата за видеоповторения имаше нова ключова намеса. Защитник на Монпелие игра с ръка в наказателното поле. Главният съдия си помогна с ВАР, преди да посочи бялата точка. Опитният Гендузи се нагърби с изпълнението и реализира за 1:1.

След почивката много на брой голови положения липсваха. В 66-ата минута вратарят на Марсилия Рубен Бланко трябваше да прави спасяване, след като Уахиб Хазири стреля от границата на наказателното поле.

В крайна сметка резултатът се запази непроменен. В следващия кръг от Лига 1 Марсилия гостува на Лориен, докато Монпелие посреща Тулуза.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна