Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуканова и Поптолева спорят за място на Европейските игри

Борислав Георгиев и Светлана Каменова на пресконференцията.
Снимка: БТА

Старши треньорът на националния отбор по бокс за жени Борислав Георгиев каза, че за себе си има яснота на кого ще заложи в категория до 50 килограма на предстоящите през юни Европейски игри в Полша, но ще обяви решението си седмица преди турнира. Турнирът е първа квалификация за олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Георгиев добави, че ще даде нужното време на титулярката в категорията Златислава Чуканова и на Венелина Поптолева, която идва от категория до 52 килограма, за да се подготвят максимално добре и ще вземе тази, която е в по-добра моментна форма.

Националният селекционер бе заедно със своята възпитаничка Светлана Каменова, която бе обявена за спортист на месец март след завоювания от нея бронзов медал в категория до 57 килограма на световното първенство по бокс за жени в Ню Делхи.

"Не сме спирали подготовка. Само няколко дни след световната почивахме. Всички в отбора тренираме, даже сега идваме от тренировка", каза Каменова, след като получи наградата си.

Георгиев разкри и плановете за подготовка до началото на Европейските игри, които той определи като най-важното състезание за годината.

"Първо ни предстои участие на силния международен турнир "Феликс Щам" в Полша. Той е основното ни събитие преди олимпийската квалификация в Полша. Ще бъдем там от 20 до 27 май. В този турнир ще участват не само европейските държави, но и азиатски, а предполагам и някои от американските. Това ще бъде една сериозна проверка точно месец преди квалификациите. На Европейски игри квоти ще взимат първите четири във всяка категория. След това септември месец Албена е домакин на Балканско първенство за мъже и за жени. Годината е доста пълна, но за нас най-важното е да вземем квоти за Париж", заяви Георгиев.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна