Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Истанбул: Изстрели, писане със спрей и накъсани знамена на предизборен щаб на НРП

Част от логото на НРП.

Въоръжено нападение срещу предизборен щаб на основната опозиционна турска Народнорепубликанска партия (НРП)  е било извършено в Истанбул, предаде телевизия Си Ен Ен -Тюрк, цитирана от БТА.

През нощта няколко нападатели са писали със спрей по прозорците на предизборния щаб на НРП в квартал Аташехир и са накъсали знамената на формацията, окачени пред офиса. След това са били произведени няколко изстрела с пистолет.

Нападателите са успели да избягат. Валийството на Истанбул обяви, че силите на реда полагат усилия за залавянето им. От валийството посочиха, че се издирват няколко заподозрени, информира Анадолската агенция.

Окръжната председателка на партията Джанан Кафтанджъоглу написа в Туитър, че членовете и поддръжниците на НРП не се страхуват от подобни нападения. Тя уточни, че са били произведени три изстрела, най-вероятно с халосни патрони.

Това не е първото нападение срещу представителство на опозиционна партия за последния месец. На 6 април бе открита стрелба край централата на НРП в Истанбул. В края на март в мегаполиса бе извършено въоръжено нападение срещу окръжното председателство на опозиционната "Добра партия".

На 14 май в Турция ще се състоят парламентарни и президентски избори.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна