Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георгиев отрази 27 удара за победата на Колорадо в НХЛ

Александър Георгиев се представи на ниво срещу Сиатъл.
Снимка: Ройтерс

Артури Лехконен и  Девън Тейвс записаха по гол и асистенция, а още един гол добави Валери Ничишкин за победата на Колорадо Аваланш с 3:2 над Сиатъл Кракън във втория мач от първия кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

С победата "лавините" изравниха серията на 1:1 успеха, като това нямаше да бъде възможно и без отличната игра на стража им Александър Георгиев. Роденият в Русе руски вратар спаси 27 удара към вратата си, като единствено Джъстин Шулц и Брендън Танев успяха да го преодолеят. Вратарят на Сиатъл Филип Грубауер също се представи на високо ниво, отразявайки 38 шайби към мрежата си.

Сиатъл направи отличен старт на мача, като Шулц и Танев се разписаха още в първата третина на мача, но във втората Лехконен и Ничушкин възстановиха равенството. Победното попадение за Колорадо дойде седем минути преди края на редовното време, когато Тейвс се разписа с удар от близка дистанция.

На 1:1 победи успя да изравни серията с Уинипег Джетс и тимът на Вегас Голдън Найтс. У дома "златните рицари" се наложиха с 5:2 над "джетовете", като до края на втората третина резултатът бе равен - 2:2.

В заключителните 20 минути обаче Чандлър Стивънсън, а след това и Марк Стоун на два пъти се разписаха за тима на Вегас.

Другите два гола за победителите бяха дело на Уилям Карлсон и Джак Айхел във втората третина. За Уинипег точни бяха Адам Лаури, който откри резултата в 10-ата минута на мача, и Кевин Стенлунд, който бе точен малко преди изтичането на втория период.

Вратарят на Вегас Лоран Бросо направи 31 спасявания за първата си победа в кариерата в плейофите на НХЛ, а колегата му Конър Хелебюк се отличи с 38 спасяване на вратата на Джетс.

Джон Таварес вкара три гола, а Морган Райли направи четири асистенции за победата на Торонто Мейпъл Лийфс със 7:2 над Тампа Бей Лайтнинг в мач от първия кръг на плейофите в Източната конференция. По този начин резултатът в серията се изравни на 1:1 победи.

Още до 16-ата минута Торонто взе преднина от три гола с попадения на Мичъл Марнър, Таварес, Уилям Ниландер.

Иън Кларк намали изоставането на Тампа Бей в средата на втората третина, но до нейния край "кленовите листа" отговориха с нови три гола - на Таварес, Зак Астън-Рийз и Марнър.

В последната част двата отбора си размениха по още един гол чрез Кори Пери и Таварес за крайното 7:2.

Ню Йорк Рейнджърс взе преднина от 2:0 победи в серията с Ню Джърси Девилс след втори пореден успех като гост с резултат 5:1.

Крис Крайдър вкара два гола при числено превъзходство за "рейнджърите", а гол и две асистенции добави Патрик Кейн. Владимир Тарасенко и Каапо Како също бяха точни за "сините", които се нуждаят от само още две победи, за да се класират за втория кръг на плейофите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна