Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен е съставът на "Отбора на надеждата" за световното първенство

Отборът ще участва на шампионата в Калифорния.
Снимка: Отбор на надеждата

Националният селекционер на „Отбора на надеждата“ Борислав Фердинандов обяви разширения състав на тима, който ще представя България на световното първенство по футбол за бездомни хора 2023 в Сакраменто - столицата на Калифорния, САЩ. 

Това се случи след провеждането на последния селекционен турнир в неделя. В националния тим попаднаха десет футболисти от шест населени места - Стефан Стефанов, Ренато Емилов и Васил Руменов от София, Симеон Андонов и Альоша Альошев от Сливен,  Велчо Велев и Мехмед Юсеинов от Пазарджик, Румен Аспарухов от Микрево, Тодор Рангелов от Петрич и Цветан Страхилов от Самоков. Като резерва беше посочен Петър Чобанов от София. Подготовката на „Отбор на надеждата“ за световния шампионат ще започне около 15 юни, а за Калифорния ще заминат 8 от състезателите.

Тази година Homeless World Cup ще се състои в периода от 8 до 15 юли и в него ще вземат участие играчи от 51 нации. В мъжкия турнир ще има 48 състава, а в женския – 16, като 13 страни ще имат представители и в двата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна