Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова продължава в Мадрид след обрат

Виктория Томова
Снимка: БТА

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова започна успешно участието си квалификациите на WTA 1000 турнира на червени кортове в Мадрид.

В двубой от първия кръг водачката в схемата на пресявките спечели след обрат срещу представителката на домакините Лейра Ромеро Гормас след 4:6, 6:2, 6:2 на втория по големина корт в „Каха Махика“ – „Аранча Санчес“.

В откриващия сет двете си размениха по три пробива в първите девет гейма. В десетия Томова сервираше за 5:5, но 21-годишната ѝ съперничката направи нов брейк и така спечели частта.

28-годишната софиянка започна концентрирано втория сет и набързо поведе с 4:0. При 5:2 Виктория сервираше за изравняването на частите. Тя поведе с 40:30 и реализира незабавно сетбола.

Томова проби на 15 в откриващия гейм на заключителната част и след това затвърди за 2:0, след като отрази точка за рибрейк. Доминацията на българката продължи и тя отново проби за 4:1. При 5:2 Вики сервираше за място във втория кръг. Тя трябваше да отрази три точки за връщане на единия пробив преди да стигне до мачбол, който пропиля. При втората възможност обаче 73-ата в света българка не сбърка и затвори срещата.

Във втория кръг Виктория Томова ще се изправи срещу Клара Бюрел от Франция, 19-а в схемата и №109 в ранглистата.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени