Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марк Селби на полуфинал на световното по снукър

Марк Селби
Снимка: sportinglife.com

Марк Селби се класира за 1/2-финалите на световното първенство по снукър, след като довърши по категоричен начин съпротивата на Джон Хигинс с 13-7 фрейма. Сблъсъкът между двамата предложи оспорвана първа сесия, завършила при 4-4, но „Веселякът“ пое контрола върху събитията на масата във втората и оттам-насетне не погледна назад.

Хигинс дръпна с 4-1 в първия сеанс, но Селби изравни след три поредни партии. Серията му достигна шест последователни фрейма след спечелването на първите три от втората сесия – включително две кражби, след брейкове от 67 и 50. „Вълшебникът“ отговори със серия от 68, но 72, 100 и 64 на Селби доведоха нещата до 10-5 в негова полза. 

В тези три фрейма Хигинс така и не успя да запише точка. До края на срещата играчът от Лестър не изпусна контрола и след 13-7 ликува в шестия сблъсък между двамата четирикратни световни шампиони в Крусибъл, изравнявайки общия резултат при 3-3 победи. В спор за място на финала Селби ще се изправи срещу правещия страхотен сезон Марк Алън, който отстрани дебютанта Джак Джоунс с 13-10.

В другия полуфинал Лука Бресел, който детронира седемкратния първенец на планетата Рони О‘Съливан след впечатляващ обрат с 13-10, след като изоставаше с 6-10 след втората сесия, ще има за съперник изненадата на турнира Дзяхуей Съ. 20-годишният дебютант от Китай елиминира Антъни Макгил с 13-12 за първия си 1/2-финал на турнир изобщо в крехката кариера.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна