Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа публична реч на американския посланик в България

Снимка: БГНЕС

Днес Американската търговска камара в България (АТК) посрещна с „Добре дошъл в България“ новия посланик на САЩ у нас Н. Пр. Кенет Мертен, съобщават от Камарата.

„Американската търговска камара е горда и благодарна за честта, която ни оказвате днес като произнесете своята първа публична реч в България. Мога да Ви уверя, че може да разчитате на нас за постигане на нашите общи приоритети в множество стратегически сектори и области на национална и регионално значение.“ – каза Оливие Маркет, президент на АТК. 

„Едно нещо е сигурно: само заедно можем да надграждаме нашите силни взаимоотношения в тези важни области както за САЩ, така и за България.“

„По време на моя мандат ще се радвам да видя как това жизнено икономическо партньорство продължава да расте. Ние виждаме огромен потенциал за разрастване на нашата свързаност в ключови области като технологии и иновации, селско стопанство, образование и предприемачество, инфраструктура и разбира се – в енергетиката. Други последващи възможности ще създадат с приемането на България в Еврозоната и последващата ѝ интерграция в европейските пазари“, подчерта в речта си Н. Пр. Кенет Мертен. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна