Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Междинният кръг на Първа лига започва с 2 мача

Славия и Локомотив (Пловдив) играят довечера.
Снимка: БГНЕС

Междинният 29-и кръг от Първа футболна лига започва с два мача във вторник. От 17,40 часа Ботев (Враца) приема Локомотив (София), а в 20,00 трябва да започне срещата Славия - Локомотив (Пловдив).

Врачани все още имат теоретичен шанс да избегнат групата на изпадащите и да се спасят в редовния сезон. За целта тимът се нуждае от шест точки в оставащите два мача от редовния сезон, а Берое и Ботев Пловдив да не спечелят повече от точка-две. Две трудни срещи обаче предстоят за „Зелените“, които във вторник посрещат у дома Локомотив София, а през уикенда гостуват на „Българска армия“.

Отборът от Северозападна България обаче е без победа от шест кръга насам. Доста непостоянни са изявите на Локомотив (София) през сезона. Тимът може печели срещи срещу Лудогорец, Левски, Славия и други по-големи отбори, а в същото време да загуби на два пъти от Хебър. В събота „железничарите“ поведоха рано в домакинството си на отбора от Пазарджик, но изненадващо допуснаха пълен обрат до гръмкото 1:4. С тази загуба Локомотив изостана на осем точки от седмия Славия, а този актив трудно ще бъде стопен в предстоящата група от четирите тима в средата.

Може би най-ключовият двубой през този междинен кръг е между Славия и Локомотив. Днес ще си проличи, кой от двата отбора има по-голямо желание да продължи сезона в групата на изпадащите. Регламентът на Първа лига така поставя този спор, че реално загубилият ще има по-голяма вероятност да се добере до Европа. Към момента „белите“ са седми и изостават на точка от днешния си противник, който е точно пред тях.

Програмата на мачовете от 29-ия кръг на Първа лига

Вторник

17:45 ч, Ботев (Враца) - Локомотив (София)

20:00 ч, Славия - Локомотив (Пловдив)

Сряда

16:00 ч, Спартак - ФК ЦСКА 1948

18:15 ч, Арда - Черно море

20:30 ч, Лудогорец - Берое

Четвъртък

15:45 ч, Пирин - Ботев (Пловдив)

18:00 ч, Хебър - ЦСКА София

20:30 ч, Левски - Септември. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна