Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехи на Филаделфия и Денвър в НБА

Джеймс Хардън наниза 45 точки за Филаделфия в коша на Бостън.
Снимка: БТА

Джеймс Хардън поведе Филаделфия за победата над Бостън със 119:115. Той отбеляза 45 точки, с което помогна на тима си да поведе с 1-0 в полуфиналите на Източната конференция.

За последно Хардън, известен с прозвището Брадата, бе преминал границата от 40 точки преди две години, когато играеше с Бостън и отбеляза 41 точки срещу Бруклин. Той изравни и рекорда си в плейофите. Той направи такъв мач в отсъствието на Жоел Ембийд, който все още лекува контузия на дясното коляно.

В края на мача Джейсън Тейтъм от Бостън, който завърши с 39 точки и 11 борби, не успя да овладее топката след пас на Маркъс Смит, което даде възможност на Пол Рийд да отбележи последния кош за гостите и да донесе победата им.

Отборът на Бостън, който беше финалист миналия сезон в НБА, ще има възможност да изравни серията в сряда, когато е следващият мач между двата отбора.

Никола Йокич реализира 39 точки и спечели 16 борби за успеха на Денвър над Финикс с 97:87, с което отборът поведе с 2-0 победи в полуфинала на Западната конференция. Арън Гордън добави 16 точки, а Кентавишъс Колдуел-Поуп - 14. Джамал Мъри помогна с 10 и 8 асистенции.

Девин Букър вкара 35 точки за Финикс, Кевин Дюрант завърши с 24, а Деандре Айтън с 14 за "Слънцата", които загубиха в хода на мача Крис Пол, който напусна с контузия в третата част.

Финикс водеше с 3 точки преди последната част, но отборът пропуснта девет поредни стрелби и Денвър се откъсна напред с 5 точки, които увелихи до края. И двата тима показа добри защити и неточна стрелба в голяма част от срещата. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени