Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев и Рубльов загубиха от сънародници

Аслан Карацев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руснакът Даниил Медведев отпадна от тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като загуби от сънародника си Аслан Карацев в два сета – 6:7 (1), 4:6, за около един час и 40 минути игра.

Поставеният под номер 2 в основната схема Медведев стартира по-добре срещата и направи пробив в третия гейм, но Карацев реагира с моментален рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който 121-ият в света руснак даде само точка на по-именития си съперник, за да поведе в частите. Във втората Карацев се нуждаеше от само един пробив, дошъл в петия гейм, за да довърши нещата в своя полза.

Той загуби само девет точки на първи сервис за целия мач, като спаси три от четирите възможности за пробив пред Медведев. Двамата руснаци завършиха с равен брой непредизвикани грешки – по 4, но разликата при уинърите бе осезаема в полза на Карацев – 28 на 12. В спор за място на полуфиналите той ще играе с победителя от мача между осмия в схемата Тейлър Фриц и китаеца Джъджън Джан.

Карен Хачанов от Русия също намери място в последните осем след двусетов успех над шампиона в Монте Карло и негов сънародник Андрей Рубльов със 7:6(8), 6:4. Хачанов чака победителя от мача между действащия шампион Карлос Алкарас и Александър Зверев в 1/4-финалите. 

Влезлият в схемата като "щастлив губещ" германец Даниел Алтмайер е третият ясен четвъртфиналист след победа над Жауме Мунар от Испания с 6:3, 6:0.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна