Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима български тенисисти в основните схеми на „Ролан Гарос“

Илиян Радулов ще бъде №3 в схемата.
Снимка: БФТ

Общо шестима български тенисисти ще участват директно в основните схеми на турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ при мъжете, жените, юношите и девойките.

Това стана факт, след като вчера изтече срокът за заявките при играчите до 18 години за Откритото първенство на Франция в Париж. При юношите за момента трети поставен ще бъде Илиян Радулов, който беше спрян от контузия на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари, а наскоро спечели турнира в Пловдив. В основната схема е и Адрияно Дженев, който заедно с Радулов спечели титлата на двойки на „Ориндж Боул“ в края на 2022 година.

Сред чакащите за място в квалификациите са Виктор Марков и Анас Маздрашки.

При девойките в схемата ще играят Росица Денчева, която стигна до третия кръг в Мелбърн и Ива Иванова. Сред чакащите за място в квалификациите са участвалите на Откритото първенство на Австралия Йоана Константинова и Елизара Янева, както и 16-годишната Лидия Енчева.

Росица Денчева

Както е известно, в основните схеми при мъжете и жените на "Ролан Гарос", които започват на 28 май, България ще бъде представена от Григор Димитров и Виктория Томова. В квалификациите при мъжете ще участват Димитър Кузманов и Адриан Андреев, а при жените с т. нар. „протектинг ранкинг“ (замразен ранщинг) намери място в пресявките шампионката при девойките Сесил Каратанчева, която наскоро се завърна на корта след почти четиригодишно отсъствие.

В Турнира на легендите няма да имаме представител, след като Магдалена Малеева каза за БНР, че не е получила покана за Париж.

Григор Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна