Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хавиер Ибанес започна с победа в Ташкент, загуба за Кристиян Николов (обновена)

| обновено на 05.05.23 в 13:13
Хавиер Ибанес записа първа победа на световното.
Снимка: БФБокс

Кубинецът с български паспорт Хавиер Ибаниес не се затрудни по пътя към 1/8-финалите на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент. 

Той откри с категорична победа участието на българските национали в петия ден от турнир в столицата на Узбекистан, съобщиха от родната федерация.

В категория до 57 килограма Ибаниес показа завидни технически умения, скорост и разнообразие в хода на целия двубой с Хуан Рейес от Гватемала. Натурализираният кубинец доминираше на ринга и демонстрира класа, за да вземе чист успех с 5:0 съдийски гласа.
В следващия кръг Хавиер ще се изправи срещу Юмид Рустамов от Азербайджан.

Другият българин, който се качи на ринга в столицата на Узбекистан днес, обаче претърпя загуба. В категория до 80 килограма Кристиян Николов загуби по точки от Дезмънд Амстердам от Гвиана. Николов, който на предишния световен шампионат в Белград достигна до осминафиналите, направи напълно равностойна битка с по-ниския от него, но много по-здрав представител на латиноамериканската страна.

В решителния трети рунд обаче Амстердам взе предимство в играта, което повлия на съдийското решение и след допълнително преразглеждане арбитрите решиха да отсъдят в полза на боксьора от Гвиана.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна