Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Софиямед“ празнува 11 години от създаването си

Предстои да се разкрие Център за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина

2
Снимка: болица Софиямед

Днес медицински комплекс „Софиямед“, включващ университетска болница и 2 диагностично-консултативни центрове, празнува 11  години от своето основаване.


За 11г. „Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощблагодарение на водещите си специалисти по различни медицински специалности, високотехнологичната база и топ апаратура.

Софиямед“ не спира да се развива и доказателство за това е предстоящото разкриване до края на годината на няколко специализирани центъра, обезпечени с медицинската експертиза на едни от най-добрите специалисти в страната и последно поколение апаратура.

Сред тях е модерен Център за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина с най-съвременните технологични възможности за лечение на онкологично болни пациенти. Така лечебното заведение се превръща в едно от малкото у нас, предлагащо на българските пациенти възможно най-комплексната медицинска грижа по почти всички медицински специалности.

Центърът за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина ще заработи скоро и е оборудван с най-модерна техника на световно ниво.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна