Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти: Топката беше напуснала терена преди гола на Сити

Гуардиола е доволен от резултата в Мадрид

Анчелоти (вдясно) и Гуардиола са оптимисти за реванша в Манчестър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът Карло Анчелоти е сигурен, че топката е напуснала терена преди гола на Манчестър Сити срещу Реал (Мадрид) и според него този гол е трябвало да бъде отменен. Италианецът не бе доволен от това, че съдията Артур Диас не провери дали Бернардо Силва я е овладял навреме и призна попадението на англичаните.

Диас дори показа жълт картон на Анчелоти, който протестира бурно срещу изравнителния гол на Кевин де Бройне в първия мач от полуфиналите на Шампионската лига, който завърши 1:1.

"Топката напусна терена и по-късно това бе потвърдено. Не разбирам защо ситуацията не бе проверена от системата за видеоповторения, но съдията така или иначе не обръщаше внимание на доста неща тази вечер", заяви старши треньорът на испанския гранд за BT Sport.

"Получи се интересен, добър мач. Беше ни трудно през първото полувреме, а през второто играхме по-добре. В началото Манчестър Сити имаше повече притежание, но ние сме справяхме добре в защита. Когато започнахме да играем по-често с топката, тогава успяхме да ги затрудним значително.

"Целта беше да запазим спокойствие, да останем внимателни в защита и да не пресираме като луди. Получихме възможност да поведем и се възползвахме чрез Винисиус, който е в много добра форма. Целият отбор игра добре. Доволен съм и съм с добро предчувствие за реванша", заяви италианският специалист.

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола също е оптимист за втората среща.

"Вкараха ни, когато ги надигравахме, а след това ние изравнихме, когато те бяха по-добри. Получи се много оспорван мач. Понякога правехме добри неща, а понякога се затруднявахме заради класата, с която те разполагат. Хубавото е, че следващата сряда ще играем пред наша публика", заяви Гуардиола.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна