Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Квалификант отстрани Алкарас в Рим

Фабиан Марожан поднесе голямата изненада в Рим.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Преминалият през квалификациите на Мастърс 1000 тенис турнира в Рим Фабиан Марожан от Унгария сензационно отстрани втория поставен Карлос Алкарас в третия кръг.

Намиращият се на 135-ото място в света Марожан се наложи с 6:3, 7:6(4) над испанеца, който от понеделник отново ще оглави ранглистата на АТР след 100 минути игра във „Форо Италико“.

23-годишният тенисист от Будапеща игра без грешка в първия сет и изненада именития си опонент. Марожан проби за 3:1, при това на нула, което беше достатъчно, за да спечели сета.

В следващия отново унтарецът направи първи брейк – за 4:3, но след това Алкарас се възползва от разсеяната игра на съперника и го върна. Стигна се до тайбрек. В него 20-годишният испанец поведе с 4:1 точки, но загуби следващите шест разигравания, а с това и двубоя.

На осминафиналите Фабиан Марожан ще се изправи срещу Борна Чорич. Хърватинът се наложи над Роберто Карбайес Баена със 7:6(3), 6:1.

Продължава напред и шестият поставен Андрей Рубльов. Руснакът отрази три поредни сетбола в тайбрека на първия сет и в крайна сметка победи Алехандро Давидович Фокина от Испания със 7:6(8), 6:3.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна