Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибакина и Остапенко продължават в Рим

Елена Рибакита
Снимка: Ройтерс

Шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на турнира по тенис на клей в Рим, който е от най-високата категория WTA 1000 след като отстрани Маркета Вондроушова (Чехия) с 6:3, 6:3. 

Казахстанката Рибакина очаква като своя следваща съперничка номер 1 в света Ига Швьонтек (Полша) или хърватката Дона Векич. Швьонтек е шампионка от последните две издания в италианската столица. Те трябваше да се срещнат снощи в последния мач от програмата, който обаче беше отменен заради дъжд. Поради същата причина не се изигра и мачът между Паола Бадоса и Каролина Мухова.

"Пристигайки тук не очаквах нещо кой знае какво, тъй като от турнира в Рим направо имам алергия, -заяви изненаданата от победата си Рибакина, явно визирайки стари проблеми със съдиите на корта. - Но в крайна сметка съм щастлива от победата и от възможността да натрупам още мачове".

Номер 20 в схемата на турнира Елена Остапенко (Латвия) се класира за трети път в кариерата си на четвъртфинал в Рим, след като преодоля в три сета Дария Касаткина – 6:4, 4:6, 6:0. Остапенко, бивша шампионка от "Ролан Гарос", е достигала до този етап през 2018-а и през 2021 година. 

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна