Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фереро: Помагам на Алкарас да спечели "Ролан Гарос"

Хуан Карлос Фереро по време на разговора с медиите.
Снимка: Любомир Тодоров

Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите и настоящ треньор на №1 Карлос Алкарас Хуан Карлос Фереро отбеляза 20-годишнината от спечелването на „Ролан Гарос“ със специална пресконференция в Париж.

„Спомням си финала все едно беше вчера, като цяло имам чудесни спомени от този турнир от първото ми участие, когато играх квалификации. Когато бях на 14 години дойдохме с баща ми в Париж и изгледахме няколко мача. Преди финала през 2003 година бях нервен, но това е нормално. Играх срещу някого, който не беше фаворит в мача (б.а. – Мартин Веркерк от Нидерландия), но който беше отстранил по пътя си моите сънародници Кориа и Моя. Така че нямаше начин да го подценя“, спомни си 43-годишният испанец.

На въпроса дали Алкарас е способен да спечели втори турнир от Големия шлем тук, Фереро даде положителен отговор.

„Винаги ще има напрежение върху Карлос тук, хората очакват много от него. Това че спечели титла от Шлема на 19 години (б.а. - на US Open) му даде нужното самочувствие. Опитвам се да му помогна да спечели още един трофей и се готвим за силен турнир. Разбира се, всеки може да загуби още в първия кръг. Но Алкарас направи добър сезон на клей. Това е последният турнир на червени кортове и ще се опитаме да го изиграе по най-добрия начин“, допълни наставникът.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна