Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
„БНТ Представя“ филма „Георги Господинов в убежището на времето“

На 31 май, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Георги Господинов в убежището на времето“, посветен на първия български писател, носител заедно с преводачката Анджела Родел на престижната литературна награда Международен „Букър“ за романа „Времеубежище“.

Биографичният филм „Георги Господинов в убежището на времето“ ще отведе зрителите в личното пространство на твореца, където сред книги, записки и спомени той ще ги срещне със себе си. Георги Господинов се връща назад към първите си думи – чути, прочетени и написани, които предопределят пътя му на писател. За него детството, паметта, неслучилото се, миналото са постоянни извори на теми и вдъхновение. Георги Господинов е роден през емблематичната 1968 г. и за него това е нещо много специално. Този родилен белег на промяната го съпътства в много важни моменти от неговия живот и, разбира се, присъства в творбите му.

Режисьор на филма „Георги Господинов в убежището на времето“ от поредицата на обществената телевизия „БНТ Представя“ е Павел Г. Веснаков, оператор е Мартин Балкански.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени