Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев преодолял стреса от завръщането на „Филип Шатрие“

Александер Зверев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александер Зверев се класира с лекота за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под №22 германец победи с 6:4, 6:2, 6:1 словака Алекс Молчан след 2 часа игра на централния корт „Филип Шатрие“ в късния мач от програмата в Париж.

За Зверев това беше първо завръщане на мястото, където миналата година получи тежката контузия в полуфинала на „Ролан Гарос“ срещу Рафаел Надал. Логично на пресконференцията Саша беше питан какво е чувствал, когато е излязъл на това място, носещо му негативни емоции.

„Бях малко стресиран преди мача, когато излязох отново на „Филип Шатрие“, след това, което се случи миналата година. Направих го преди двубоя и успях да преодолея неприятното чувство. Публиката ме посрещна великолепно, което беше много мило. Атмосферата беше невероятна. Бях развълнуван по време на мача и исках да покажа най-добрия си тенис“, заяви Зверев.

В третия кръг германецът се изправя срещу №12 Франсис Тиафо от Съединените щати, а победителят от този двубой ще играе с Григор Димитров или Даниел Алтмайер.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени