Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Путин предупреди, че външни сили се опитват да дестабилизират ситуацията в Русия

Руският президент Владимир Путин.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинската армия продължава да обстрелва граничещата с Украйна Белгородска област в Русия, съобщи губернаторът Вячеслав Гладков. На този фон президентът Владимир Путин предупреди, че външни сили се опитват да дестабилизират ситуацията в страната. 

Вячеслав Гладков написа в Телеграм, че украинските военни са обстреляли път в района на селището Маслова Пристан в Белгородска област. Две жени са загинали на място, след като шрапнели са попаднали в автомобила им. Ранени са били и двама мъже, които са пътували в друг автомобил. Те са били откарани в болница в тежко състояние. На атаки с дронове бяха подложени Калужска и Смоленска област, а на артилерийски обстрел - Брянска област. 

На оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност президентът Владимир Путин заяви, че недоброжелатели се опитват да дестабилизират вътрешнополитическата ситуация в Русия и добави.

"Ние с вас трябва да направим всичко необходимо, за да предотвратим това".

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че желанието на Украйна да се присъедини към НАТО ще създаде потенциални проблеми за дълги години напред и че европейските лидери много добре разбират това.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна