Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два мача пряко по "Хоризонт" днес

Отборите на ЦСКА София и Лудогорец имат възможност да станат шампиони на България по футбол

Два мача ще се изиграят днес в 34-ия кръг на първа футболна лига и ще бъдат предавани пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио. От 18 часа на стадион "Българска армия" ЦСКА София приема ЦСКА 1948, а от 20 и 30 часа в Разград Лудогорец е домакин на Левски.

Ако ЦСКА София победи днес, то тимът на Саша Илич ще е шампион на България по футбол. В края на миналата седмица ЦСКА 1948 направи услуга на "армейците" и взе точка от домакинството си на Лудогорец, което позволи на ЦСКА да излезе начело в класирането. Сега ЦСКА излиза за задължителна победа срещу своя съименник, която поне временно ще даде на тима четири точки преднина на върха.

От своя страна ЦСКА 1948 е в люта битка с Левски за третото място в класирането и директна виза за Лигата на конференциите. Към момента момчетата на наставника Атанас Рибарски имат една точка преднина пред "сините".

ЦСКА 1948 играе солидно срещу водещите отбори в първенството от началото на сезона, като няма нито една загуба в шест мача срещу Лудогорец и Левски в Първа лига. Тимът обаче не успява да покаже най-доброто от себе си срещу ЦСКА, като загуби и двата си двубоя с "червените" през кампанията. 

В късния мач от 20:30 Лудогорец посреща Левски в Разград. След грешната стъпка в Бистрица "орлите" имат нужда от трите точки, но "сините" също се нуждаят от точки в опита си да избегнат бараж за участие в евротурнирите. Треньорът на Левски Елин Топузаков разкри, че Ивелин Попов и Цунами няма да бъдат в групата за двубоя, тъй като висят с картони, докато нападателят Рикардиньо също няма да вземе участие.

Левски вече си гарантира минимум бараж срещу седмия в класирането за участие в европейските клубни турнир, като все още има шанс и за третото място.
По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна