Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Става ясен единият участник в баража за евротурнирите

Футболистите на Арда (в тъмни екипи) са фаворити за седмото място, за което се бори и Славия.
Снимка: БТА

Днес ще стане ясен отборът, който завършва на седмо място в крайното класиране след плейофите в Първа лига и ще играе респективно в бараж с четвъртия от първата шестица за Европа догодина. Славия посреща Локомотив (София) в поредното издание на столичното дерби от 19:30 часа, а по същото време Арда гостува на Ботев (Пловдив) на „Колежа“.

Именно кърджалийци окупират седмата позиция в момента, с равен точков актив с осмия Славия, но с по-добри показатели в преките двубои с „белите“. Това стана факт, след като в миналия кръг тимът на Александър Тунчев направи обрат и повали селекцията на столичани с 3:2 у дома. Преди това в редовния сезон двата отбора си бяха разменили по един домакински успех с 1:0, а първият мач в плейофите на стадион „Александър Шаламанов“ завърши при нулево равенство.

Сега победа на Арда ще си гарантира седмото място на Тунчев и компания в крайното класиране след плейофите и бараж с четвъртия, който ще стане ясен в сряда – към този момент това най-вероятно ще бъде съставът на Левски, който изостава на два пункта от третия ЦСКА 1948, кръг преди края. 

Съперниците на кърджалийците и Славия в последния ден от битката за седмата позиция – съответно Ботев и Локомотив, доиграват отдавна кампанията. „Канарчетата“ ще се опитат да запишат първи успех след завръщането на стадион „Христо Ботев“, докато „железничарите“ стигнаха до полуфиналите в турнира за Купата на България, където отпаднаха драматично от ЦСКА 1948 след продължения.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени