Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Плиска става музикална столица

Снимка: Клуб Плиска представя

Фестивал на талантливите деца ще се проведе в Плиска като част от инициативите за популяризиране на първата българска столица и на България.  Организаторите са от екипа на „Клуб Плиска представя“ - сдружение, което стана двигател за побратимяването на първата българска столица с първата столица на Италия - Корфинио. Целта е чрез това партньорство да се популяризират културата, изкуството и историята ни.

Освен фестивалът на талантливите деца, предстои и кастинг за музикални изпълнители – деца и младежи, които ще гостуват в Италия, ще обменят опит и ще представят страната ни.

За успешните административни, научни и бизнес контакти, създадени досега между двете столици и за предстоящият културен обмен разказва Михаил Никитин – председател на „Клуб Плиска представя“ и вокалният педагог и ръководител на музикална школа „Моника ла ре ми“ - Моника Карагенова, родена в Каспичан.

Фестивалът на талантливите деца ще се проведе на 10 юни, в събота, от 17.30 часа на открита сцена в центъра на първопрестолния град, а кастингът за музикални изпълнители на възраст от 5 до 18 години ще се проведе в Плиска от 20 юни в рамките на 1 месец.

Повече информация ще намерите във фейсбук страницата на Сдружение „Клуб Плиска представя“ или да се свържете с Моника Карагенова на телефон: 0883683749.


БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.