Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти остава фаворит за селекционер на Бразилия

Карло Анчелоти заяви преди месец, че иска да остане в Мадрид.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карло Анчелоти продължава да е първи избор за селекционер на националния отбор по футбол в Бразилия, а президентът на федерацията Еналдо Родригес заяви, че ще използва приятелските мачове на тима в Европа, за да говори с шефовете на на Реал (Мадрид) .

Родригес добави, че ще се обърне и към президента на испанския клуб Флорентино Перес и нарече Анчелоти "първи избор" да замени Тите, който напусна бразилския отбор след отпадането на четвъртфиналите на световното първенство в Катар през ноември.

"Той остава план А и след пътуването на отбора в Европа можем да имаме по-голяма яснота", каза Родригес на пресконференция в Рио де Жанейро.

Бразилия ще играе срещу Гвинея в Испания на 17 юни и срещу Сенегал в Лисабон на 20-и.

"Пътуването ще бъде много важно за нас да решим кой ще бъде бъдещият треньор. Възнамерявам да говоря с Анчелоти и с президента на Реал. Едва след това ще може да се каже дали ще се случи или не", добави Родригес.

Италианският треньор има договор с Кралския клуб до 2024 година и голяма неустойка в случай на прекратяване на споразумението. Според Родригес обаче, това няма да попречи на евентуална сделка с Бразилия.

"Въпросът със сигурност не е в неустойката. Проблемът е в договора, никой не иска да го наруши. Инвестирали сме в тази идея и правим всичко по силите си тя да проработи и да стане реалност", добави президентът на бразилската федерация.

През май Анчелоти заяви, че не се интересува от офертата на Бразилия и ще спази договора си с Реал (Мадрид).

Петкратният световен шампион е без треньор след отпадането от Мондиал 2022 и загуби първия си приятелски мач за годината с 1:2 от Мароко през март, воден временно от треньора на младежите до 20 години Рамон Менезеш, който ще се върне начело и за приятелските мачове на европейска земя този месец.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна