Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 7 хил. гласа - рекорден вот в допитването за "Музикант на годината 2022"

На 23 юни в концертната зала на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" публиката ще се срещне със своите любимци – победителят в анкетата "Музикант на годината 2022" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по програма "Хоризонт" на БНР и носителите на награди в останалите категории: "Ансамбъл на годината", "Музикален проект на годината", "Млад музикант на годината", "Активна творческа дейност", "Музикален педагог на годината" и "Музикален мениджър на годината". Ще бъде връчена и специалната награда "Олга Камбурова" в подкрепа на младите таланти.

Галаконцертът е под патронажа на Министерството на културата. Началото е в 19 часа, входът е свободен.

Допитването до слушателите се проведе за 32-ри пореден път през месеците януари и февруари. В сайта на БНР и по телефона бяха регистрирани рекордните 6991 валидни гласа.

Предложени за "Музикант на годината 2022" бяха 62 личности – певци, инструменталисти, диригенти, композитори и педагози. Част от аудиторията предпочете да подкрепи любимите си ансамбли и музикални проекти: в категорията "Ансамбъл на годината" се конкурираха 13 формации, а за "Музикален проект на годината 2022" имаше 5 номинации.

Имената на артистите, получили най-голям брой гласове в националната анкета "Музикант на годината 2022", ще бъдат обявени официално на 23 юни.

Домакин на церемонията ще бъде НМА "Проф. Панчо Владигеров", а тя ще бъде предавана пряко в сайта на БНР.

По публикацията работи: Екип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна