Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогрес за Григор Димитров, Джокович се върна на върха

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се изкачи с няколко позиции, а при дамите Виктория Томова отстъпи в класацията.

Димитров прогресира с три места и е вече номер 26. Това се дължи на осминафинала му на „Ролан Гарос“, с което добави 90 точки към актива си и в момента има 1365.

Втора ракета на България отново е Адриан Андреев, който изкачи девет позиции до 206-ата.

Димитър Кузманов пък слезе 15 места до номер 223. Тази седмица 29-годишният пловдивчанин ще играе на чалънджъра на клей в Братислава, където в първия кръг очаква тенисист от квалификациите.

Шампионът от Париж Новак Джокович се върна начело в ранглистата на АТР. Сърбинът, който спечели 23-ата си титла от Големия шлем води със 7595 точки и измести Карлос Алкарас, който има 7175. Трети е Даниил Медведев, а четвъртото място е за финалиста на „Ролан Гарос“ Каспер Рууд.

При жените Томова загуби седем места в подреждането и е 79-а. Днес софиянката открива сезона на трева с двубой на WTA 250 турнира в Нотингам, където ще играе в първия кръг срещу американката Елизабет Мандлик.

Виктория Томова

Гергана Топалова се завърна в топ 300, като изкачи пет позиции до номер 296. Сред първите 500 от българските тенисистки са още Изабелла Шиникова (№400) и Денислава Глушкова (№478).

Победителката в Париж Ига Швьонтек продължава да води в класацията на WTA, следвана от Арина Сабаленка и Елена Рибакина, която записа рекордно класиране.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна