Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо петли – трамваи будят хората в "Овча купел"

Снимка: БГНЕС

Жители на столичния квартал "Овча купел" имат изключително сериозен проблем. От няколко месеца те се събуждат не от кукуригане на петел, а от силен и дразнещ шум от релсите на трамваите.

"Мястото е обръщалото на трамваи 4 и 11 в квартал "Овча купел" - стара част. Откакто тече ремонтът на бул. "Цар Борис Трети", трамваите по тях обръщат там, но при невероятен, дразнещ шум за околните. Това се случва на всеки пет минути и започва от почти 5 часа всяка сутрин. В момента е абсолютно невъзможно да се стои на отворен прозорец, не че като е затворен не се чува", разказва в социалните мрежи Ина Маркова.

Тя допълва, че е сигнализирала общината за проблема и отправила молба за помощ и от медиите. Според нея, когато се започва голям ремонт, трябва да се предприемат мерки за спокойствието на гражданите.

“Най-вероятно няма монтиран лубрикатор на релсите на обръщалото. Не би решил проблема на 100%, но със сигурност няма да е така", пояснява Волен Бояджийски.

"Трамвай 5 все още звучи така по половината трасе. Освен всичко трамвайната инфраструктура никак не е евтина и определено не е лесно да се изгради навсякъде според съвременните стандарти", коментира друг столичанин.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна