Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров и Алкарас играят в последния мач в Лондон

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров за втори пореден ден ще играе в късния мач на АТР 500 тенис турнира в „Куинс клъб“, Лондон, където спечели титлата през 2014 година.

Българинът се изправя срещу водача в схемата Карлос Алкарас от Испания в последния четвъртфинал на Централния корт. Димитров записа четири поредни победи в състезанието в по два сета.

„Карлос е много млад, но въпреки това играе невероятен тенис и вече е шампион от Големия шлем. Няма да играя срещу него за пръв път, но сега условията ще са различни. Ще подходя така, както към всеки друг мач. Ще дам всичко от себе си и ще видим какво ще се случи“, коментира Григор след победата си вчера над Серундоло. 

Двамата са играли два пъти до момента, като 20-годишният тенисист от Мурсия е спечелил срещите без да загуби сет, но това ще бъде първата им среща на трева. През 2022-а на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж Алкарас спечели с 6:1, 6:3, а тази година в Мадрид на клей се наложи с 6:2, 7:5.

Програмата в Лондон стартира в 14 часа наше време с мача Алекс де Минор – Адриан Манарино. Следват двубоите Лоренцо Музети – Холгер Руни и Себастиан Корда – Камерън Нори. После е срещата Димитров – Алкарас.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени