Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогрес за Григор Димитров, Алкарас се върна на върха

Виктория Томова отстъпи 19 позиции в ранглистата

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се изкачи с две места в публикуваната днес световна ранглиста. При жените Виктория Томова се смъкна сериозно в класацията.

Прогресът на 32-годишния Димитров до 24-ото място се дължи на четвъртфинала в „Куинс клъб“, където записа четири победи. Позицията в ранглистата на АТР гарантира на Григор, че при жребия за Уимбълдън в петък, в третия кръг той може да срещне тенисист, поставен от номер 9 до номер 16, а не някой от първите осем в схемата.

Димитър Кузманов е 183-и, а Адриан Андреев е №207. Двамата започват днес участие в квалификациите за Откритото първенство на Великобритания. Кузманов среща на кортовете в Роухемптън срещу южнокорееца Хьон Чунг, който в момента е без ранглиста. Андреев ще играе срещу американеца Майкъл Мо, който е 119-и в ранглистата днес.

Карлос Алкарас се завърна на върха на класацията, след като спечели титлата в „Куинс клъб“. Испанецът е с актив от 7675 точки и измести Новак Джокович, който има 7595. Трети продължава да е Даниил Медведев с 5890 точки.

При дамите Виктория Томова пропадна 19 места до №99 в света. Снощи софиянката отпадна на турнира в Бад Хомбург и утре пътува за Лондон, където ще се готви в очакване на жребия за Уимбълдън.

Гергана Топалова отстъпи пет позиции и е вече 295. В топ 500 от българките са още Изабелла Шиникова (№407) и Денислава Глушкова (№490).

В челото няма промени. Лидер е Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Елена Рибакина.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени