Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Херардо Мартино ще работи пак с Лео Меси

Херардо Мартино работи с Меси и в националния отбор на Аржентина.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Интер (Маями) официално обяви назначението на треньора Херардо Мартино.

Привличането на аржентинеца бе напълно очаквано с оглед на това, че преди няколко седмици стана ясно, че тимът от Флорида ще се подсили с неговия легендарен сънародник Лионел Меси.

Тата Мартино вече имаше възможността на два пъти да работи с Меси, след като води тима на Барселона през сезон 2013/14, а между 2014-а и 2016-а бе и селекционер на националния отбор на Аржентина.

В Интер и специалистът ще има възможност отново да бъде треньор и на Серхио Бускетс, който доскоро също бе част от Барселона, но напусна след близо две десетилетия, прекарани в клуба.

"Много сме щастливи да посрещнем Тата в Интер Маями. Смятаме, че това е треньор, който отговаря на нашите амбиции и сме оптимисти в целите ни да печелим", коментира съсобственикът на Интер (Маями) Хорхе Мас.

За Херардо Мартино това ще бъде втори престой като треньор в САЩ, след като в миналото той е бил начело на Атланта и дори съумя да изведе тима до титлата през 2018-а година. За последно пък 60-годишният наставник работи като селекционер на националния отбор на Мексико, но напусна след ранното отпадане от Мондиал 2022 в Катар.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна