Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 4 области

Снимка: Ани Петрова

Жълт код за дъжд и гръмотевици за областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за локални значителни извалявания и градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, малко по-ниски в западните райони и по Черноморието, в София 27°-28°.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд на много места в Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури, на места - временно интензивни. В планините в Източна България ще остане бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°, по най-северното крайбрежие (около Шабла) по-ниска - около 16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Карта на опасните явления за 05.07.2023 г./НИМХ

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна