Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР шефът застана зад протестиращите полицаи: Не са само парите!

Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов категорично застана зад исканията на протестиращите полицаи, които вчерашния ден протестираха предупредително с искания за по-добри условия на работа и 10% увеличение на заплатите им.

Според него те изцяло съвпадат и с предложенията на МВР за бюджета за 2023 година.

Той допълни, че тепърва предстоят разговорите по конкретните параметри с министъра на финансите Асен Василев.

Калин Стоянов обясни пред БНТ, че освен финансовата част има доста други проблеми в системата на вътрешните работи, които не се решават с години.

Все още не се обсъжда назначаването на нов главен секретар на МВР, допълни силовият министър, като настоя, че се ръководи само от професионалните качества на хората, на които предлага да заемат висшите ръководни длъжности в полицията.

Стоянов за пореден път застана зад Антон Златанов, който е временно изпълняващ длъжността директор на Главна дирекция "Гранична полиция" и беше обвинен, че е ръководил неправомерните действия на столичните полицаи по време на протестите през 2020 година.

Министърът на вътрешните работи обяви още, че само за вчерашния ден на българската граница са били спрени между 600 и 700 нелегални мигранти, опитали се да проникнат на наша територия.

Той допълни, че групите стават по-големи и все по-агресивни: "България не трябва да остава сама в битката с нелегалната миграция", настоя още Калин Стоянов и изрази мнение, че страната ни трябва да стане член на Шенген до края на тази година.

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна