Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките до 17 г. с трета победа на европейското

Българките водят в групата си.
Снимка: БФВолейбол

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 17 години победи тима на Естония с 3:0 (25:13, 25:19, 25:17) на европейското първенство във Върнячка баня (Сърбия). 

България започна в състав: Калина Венева, Божидара Арнаудова, Една Тодорова, Габриела Жекова, Божидара Иванова и Мариела Петрова с либеро Виктория Нинова.

Тимът на Владислав Тодоров се откъсна в първия гейм след 4:4, като направи 6 поредни точки. Частта бе затворена с успешна блокада на Деница Ангелова за 25:13.

Във втория гейм естонките поведоха с 10:6 и 14:10, но родният тим изравни при 16:16 и след това започна да трупа аванс, като затвори частта с успешен сервис на Мариела Петрова за 25:19. 

В третата част България започна ударно, повеждайки с 6:0. Естонките намалиха разликата, но тимът на Тодоров отново я увеличи при 20:10. Успешна атака на Една Тодорова затвори мача при 25:17.

Най-резултатна за тима на България бе Габриела Жекова с 11 точки, Вероника Петрова остана с 10, а Калина Венева добави 9. За Естония с най-много точки завърши Мирям Каролине Каск - 9.

Това бе трета победа за България, който вече се наложи над Нидерландия и Грузия в предишните дни. В класирането на Група 1 отборът води с 9 точки и 9:1 геймово съотношение. Утре е почивен ден, а в събота тимът ще играе срещу връстничките си от Италия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени