Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Илиев награди с плакет бронзовите медалисти от Бахрейн

Волейболните национали с Димитър Илиев.
Снимка: Костадин Андонов

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев прие националния отбор за мъже под 21 години, който спечели бронзови медали на световното първенство в Бахрейн, съобщиха от федерацията.

Отборът подари топка с автографите на всички играчи. А Илиев беше подготвил плакет, който получи капитанът Александър Николов.

Треньорът Андреа Буратини не успя да присъства на церемонията, защото е при националите под 17 години, които вече се класираха на полуфинал на европейското първенство в Подгорица, Черна гора. За италианския специалист имаше отделен плакет.

От името на федерацията присъстваха вицепрезидентите Давид Давидов и Петър Кънев, както и членът на Управителния съвет Станислав Николов.

"Вие сте нашата надежда - започна речта си министър Илиев. - Постигнахте нещо огромно за българския волейбол. С труда, който полагате, давате на нас като министерство и на цяла България голяма надежда за спорта. Благодаря ви за постигнатия успех. Знам, че всеки един триумф е плод на ежедневния ви труд, отдаденост, желание и страст. Искам да използвам случая да ви насърча да продължавате в същия дух. Вие имате възможност да запишете имената си със златни букви в историята на българския волейбол. Благодаря отново! Радвам се много и ви желая още повече успехи! Ходете наперени и със самочувствие! То се гради на базата на това, което постигнахте! Сигурен съм, че тепърва ще се радваме на успехите."

"Благодаря от името на отбора за уважението, - отвърна капитанът Алекс Николов. - Благодаря и за усилията, които полагате, за да помогнете на българския волейбол."

Миналата седмица президентът Румен Радев също прие бронзовите медалисти от световното първенство. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени